نتایجی که روز گذشته در خصوص رتبه‌های برتر هر گروه آزمایشی از سوی سازمان سنجش آموزش کشور اعلام شده نشان می‌دهد از میان ۱۰ داوطلب برتر گروه تجربی، ۹ نفر از آن‌ها در شهرهایی به جز تهران تحصیل کرده‌اند.

کنکور

به گزارش همشهری‌آنلاین، نیازی نیست در سال‌های اخیر در کنکور سراسری شرکت کرده باشید یا داوطلب کنکوری در اطراف خود دیده باشید تا بدانید نتیجه کنکور صرفاً به تلاش برای مطالعه کتاب‌های درسی بستگی ندارد، بلکه زندگی در خانواده‌ای متمول و دسترسی به امکانات متنوع آموزشی می‌تواند بر سرنوشت تحصیلی هر فرد اثر مستقیمی داشته باشد. اما چرا با این وجود هر سال سهم داوطلبانی که در شهرستان‌ها تحصیل کرده‌اند از سهم دانش آموزان تهرانی بیشتر است؟

نفرات رتبه برتر کنکور سال ۱۴۰۱ امسال نیز طبق روال سال‌های گذشته توسط مسئولان سازمان سنجش معرفی شدند، هر چند عددی که در صفحه‌ متعلق به هر داوطلب آمده، ارقامی تاثیرگذار است که یک کنکوری احتمالا تا آخر عمر آن را فراموش نمی‌کند، اما این عدد فقط نشان‌دهنده تلاش و کوشش یک داوطلب طی سال‌های اخیر نیست و عوامل بسیاری می‌توانند این عدد را تغییر داده و رشته و دانشگاه آینده فرد را از محل زندگی و وضعیت مالی خانواده گرفته تا توانایی کنترل اضطراب و مواجهه با هیجان در جلسه آزمون تحت تاثیر قرار دهند.

در سال‌های اخیر، بحث نابرابری امکانات آموزشی و تاثیر این نابرابری بر سرنوشت نوجوانان ۱۸-۱۷ ساله‌ای که در آستانه شرکت در آزمون سراسری ورود به دانشگاه‌ها هستند داغ شده است. مدافعان وضعیت موجود برای اثبات ادعای خود مبنی بر یکدست بودن شرایط و امکانات آموزشی به حضور دانش‌آموزان شهرستانی در میان رتبه های برتر استناد میکنند و مخالفان می گویند حالا دیگر دانشگاه های سراسری و رشته های رقابتی ای همچون علوم پزشکی سهم داوطلبانی است که از دهک های پردرآمد برخاسته اند. 

نتایجی که روز گذشته در خصوص رتبه های برتر هر گروه آزمایشی از سوی سازمان سنجش آموزش کشور اعلام شده نشان می‌دهد از میان ۱۰ داوطلب برتر گروه تجربی، ۹ نفر از آن‌ها در شهرهایی به جز تهران تحصیل کرده‌اند. ۸ نفر از رتبه‌های برتر کنکور علوم تجربی سال قبل نیز تهرانی نبودند. در میان داوطلبان برتر گروه ریاضی و علوم انسانی امسال نیز ۱۲ نفر در شهرهایی به جز تهران و شمیرانات درس خوانده‌اند.  این در حالی است که مدارس غیرانتفاعی با شهریه‌های چند ده میلیونی و موسسات مشاوره کنکور مشهور در تهران متمرکز شده‌اند و براساس تحلیل داده‌های مرکز آمار می‌توان گفت استان تهران محل زندگی اغلب افرادی است که در دهک‌های بالای درآمدی قرار دارند. همین افراد هستند که حاضرند بخش قابل توجهی از درآمد ماهیانه خود را به آموزش فرزندانشان تخصیص دهند و آنها را از سالهای ابتدایی تحصیل تا زمان کنکور در مدارسی گرانقیمت ثبت نام کنند و باعث گردش چرخ تجارت پرپول کنکور شوند.

معلمان پرآوازه و موسسات کنکوری معروف نیز نقش مهمی در این میان بازی می‌کنند.

معلم پروازی، تحفه تهران برای شهرستان‌های دور

معلم در ذهن بسیاری از ما تصویر انسانی ساده زیست و زحمتکش است که اولویت حرفه‌ای وی صرفا کسب موفقیت‌های تحصیلی شاگردان نیست بلکه او در نظر دارد شهروندی مسئول تحویل اجتماع دهد. اما کافی است در سالهای اخیر در یک مدرسه غیرانتفاعی تحصیل کرده باشید که بفهمید کنکور موجب سر برآوردن گروهی از معلمان شده که ماهانه درآمدهای چند ده میلیونی دارند و ماشین‌های گرانقیمت می‌رانند. لازم نیست در تهران ساکن باشید که از حضور این استادان بهره‌مند شوید. مفهومی به عنوان معلم پروازی زاییده نابرابری امکانات آموزشی است. معلمانی که در طول هفته، در مدارس غیرانتفاعی یا استعدادهای درخشان تدریس می‌کنند و برای آخر هفته به شهرستان‌های دور و نزدیک می‌روند تا برای داوطلبان کنکور که در شهرستان مقصد یا شهرها و روستاهای کوچک اطراف شهر زندگی می‌کنند و در کلاس‌های موسسات کنکوری آن شهرستان ثبت نام کرده‌اند، کلاس برگزار کنند. موسساتی که البته هزینه ثبت نام در کلاس‌های یا همایش‌های آنها، اندک نیست.

بنابراین وقتی گسترش امکانات نیز چنین نابرابرانه رخ می‌دهد، دور از انتظار نیست که سهم دانش‌آموزان مدارس عادی از رتبه‌های برتر کنکور کم باشد. روز گذشته، مدیر کل آموزش و پرورش خراسان رضوی اعلام کرد شش نفر از هفت داوطلبی که نام آن‌ها به عنوان رتبه‌های برتر کنکور در رسانه ها اعلام شده، در مدارس سمپاد تحصیل کرده‌اند. مدارسی که آزمون‌های ورودی دارند تا دانش‌آموزانی که وضعیت تحصیلی بهتری نسبت به سایرین دارند را از بقیه جدا کنند و شهریه آن‌ها تاحدودی از مدارس غیرانتفاعی کمتر است. امکانات درسی بهتر در شهرستان‌ها عموما در این مدارس متمرکز است و معمولا رتبه های برتر شهرستان‌ها در این گونه مدارس تحصیل کرده‌اند. 

بر کسی پوشیده نیست که محل تولد هوش و استعداد تحصیلی ذاتی افراد را تحت تاثیر قرار نمی‌دهد و رتبه‌های برتر کنکورهای هر سال نیز از اراده و درک مفاهیم بالایی برخوردار بودند اما محیطی که برای پرورش این ویژگی بالقوه فراهم می‌شود می‌تواند آینده دانش‌آموز را متحول کند این در حالی است که حداقل استانداردهای محیطی ای که باید برای موفقیت یک دانش‌آموز در شهرها و شهرستان‌ها فراهم شود، در مدارس سمپاد و یا مدرسه‌های غیرانتفاعی متمرکز شده‌ است.

دانش‌آموزان شهرستانی در کسب رتبه‌های برتر پیشتازند اما...

هر چند توزیع رتبه‌های برتر کنکور به نفع دانش‌آموزانی است که در شهرستان‌های دور و یا کمتر برخوردار تحصیل کرده‌اند اما وضعیت در رتبه‌های دو رقمی و سه رقمی که معمولا دانشگاه‌های برتر سراسری را انتخاب می‌کنند متفاوت است. چندی پیش سید جلال موسوی، مدیر کل دفتر تدوین و راهبری اسناد و سیاست های آموزش و پژوهش ستاد علم و فناوری دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی در گفت‌وگو با روزنامه فرهیختگان اعلام کرد ۵۵ درصد قبولی فنی دانشگاه صنعتی شریف از دهک دهم درآمدی هستند و ۸۰ درصد قبولی‌های زیر ۳ هزار در دهک‌های ۸ تا ۱۰ درآمدی قرار دارند. او همچنین افزوده بیشترین قبولی‌های زیر سه هزار کنکور از آنِ پنج منطقه آموزشی تهران است. 

به نظر می رسد اگر این داده‌ها با جزئیات کامل و به تفکیک شهرهای محل زندگی داوطلبان منتشر شود، می‌توان با یک پژوهش ساده مشخص کرد درآمد خانواده و محل زندگی چند درصد می‌تواند بر کسب رتبه خوب در کنکور سراسری تاثیرگذار باشد.

کسب رتبه اول تجربی مرهون تلاش‌های شخصی بود، نه امکانات

کاظم حسن‌زاده پدر یاسوجی فرناز حسن‌زاده رتبه اول رشته تجربی کنکور سراسری ۱۴۰۱ کشور با اشاره به تلاش این داوطلب گفت: دخترم سه سال مشغول درس خواندن بود. تنها ۱۵ دقیقه اوقات فراغت داشت. چیزی که باعث شد دخترم این رتبه را کسب کند معنویات و ایمان قوی او بود. دخترم هنگام اذان نماز خود را می‌خواند و سه سال تمام از تمام تفریحاتش دست کشید و آنها را کنار گذاشت و هم اکنون نتیجه آن را گرفت.

حسن‌زاده اظهار کرد: از صفر تا ۱۰۰ کسب رتبه برتر رشته تجربی کنکور سراسری سال ۱۴۰۱ توسط دخترم، به خاطر تلاش شخص خودش بود.

پدر این دانش‌آموز یاسوجی که رتبه برتر رشته تجربی کنکور امسال را کسب کرد، خاطرنشان کرد: دخترم تنها در آزمون‌های دو تا موسسه شرکت کرد و کسب این رتبه مرهون تلاش‌های خودش بوده است.

حسن‌زاده تصریح کرد: دخترم فرزند استان کهگیلویه و بویراحمد و فرزند ایران اسلامی است و ان‌شاءالله فرزند شایسته‌ای برای ایران اسلامی خواهد بود.

وی ادامه داد: پس از آزمون کنکور منتظر بودم که نام استان کهگیلویه و بویراحمد مطرح شود چرا که بچه‌های مستعدی در بخش‌ها و رشته‌های مختلف این استان وجود دارند که باید امکانات در اختیارشان قرار بگیرد و به آنها اعتماد شود. آنها برای کسب موفقیت نیاز به هزینه زیادی ندارند.

تلاش و کوشش رمز موفقیت من بود

رتبه دوم کنکور سراسری رشته علوم انسانی از تبریز گفت: رمز موفقیت من ابتدا توکل بر خدا سپس تلاش و کوشش خودم و کمک و یاری اساتید، خانواده‌ و دوستانم بوده است.

مائده ملکی اظهار کرد: واقعاً خوشحال هستم که این رتبه را کسب کردم و اول از خدا و بعد از افرادی که به من کمک کردند و در موفقیت من نقش داشتند، تشکر می‌کنم و هیجان بسیاری دارم چراکه نتیجه‌ تلاش خود را گرفتم.

وی ادامه داد: تا حدودی امید داشتم که رتبه خوبی را کسب کنم اما انتظار این رتبه را نداشتم، در هر حال من تلاش خود را کرده بودم. 

وی افزود: در مدرسه فرزانگان یک تبریز تحصیل می‌کردم و سال اولی است که در کنکور سراسری شرکت می‌کنم و احتمالاً رشته‌ روانشناسی دانشگاه تهران را انتخاب کنم. 

ملکی در خصوص نحوه درس خواندن خود خاطرنشان کرد: مقاطع دهم و یازدهم را به خوبی درس می‌خواندم؛ بنابراین در سال پایانی چندان به مشکل برنخوردم و دغدغه‌ی کنکور را داشتم و جدی‌تر و پیوسته‌تر درس می‌خواندم همچنین سال آخر ۱۲ ساعت به درس خواندن اختصاص می‌دادم.

وی با اشاره به نقش موثر خانواده یادآور شد: خانواده نقش مهمی در موفقیت من داشتند و استرس نمی‌دادند و همواره تاکید می‌کردند که رتبه ۱۰۰ هزار هم کسب کنم برای آنها قابل قبول است و زحمات بسیاری برای من کشیدند.

وی در توصیه به کنکوری‌ها تاکید کرد: توصیه می‌کنم که پیوسته درس بخوانند و به توکل خدا داشته باشند و تلاش و کوشش خود را بکنند چراکه بسیار مهم است.

از سال دهم برای کنکور آماده می‌شدم

عالیه میرزائی دانش آموز مدرسه فرزانگان شهربابک استان کرمان، موفق به کسب رتبه هفت کنکور سراسری رشته علوم تجربی شد، این داوطلب برتر کنکور سراسری می‌گوید از سال دهم برای کنکور آماده شده و سال دوازدهم روزانه ۱۴ ساعت درس می‌خوانده است.

عالیه میرزایی اهل شهربابک بیان کرد: بهترین راه برای ساختن آینده‌ام‌ را در درس خواندن دیدم و مهم‌ترین انگیزه‌ام همین موضوع بود.

وی افزود: شروع درس خواندم برای کنکور از سال دهم بود؛ در سال دهم روزهایی که مدرسه داشتم ۶ ساعت و روزهای تعطیل ۱۰ ساعت درس می‌خواندم و سال یازدهم با شیوع ویروس کرونا و تعطیلی مدارس تا ۱۲ ساعت و سال دوازدهم روزی ۱۴ ساعت درس می‌خواندم.

این داوطلب برتر کنکور سراسری سال ۱۴۰۱ با توجه به اینکه دانش‌آموز مدرسه فرزانگان است در رابطه با تأثیر این مدرسه در میزان درس خواندن توضیح داد: حضور در مدرسه فرزانگان موجب قرارگیری در جو رقابتی می‌شود اما در آخر میزان درس خواندن و کسب رتبه بستگی به تلاش خود فرد دارد چه بسا بسیاری از کسانی که رتبه برتر هستند دانش‌آموز مدرسه فرزانگان یا نمونه دولتی نبوده‌اند.

میرزایی در خصوص شرکت در دوره‌های آموزشی گفت: فقط در دو کلاس آموزشی برای یکی از دروس و جمع‌بندی به علاوه چندین آزمون نزدیک به کنکور شرکت کردم.

وی ضمن آرزوی موفقیت برای تمام داوطلبان کنکور سال‌ها بعد اضافه کرد: قصد دارم در رشته پزشکی یا دندانپزشکی در تهران ادامه تحصیل دهم.

مدرسه خاص ضامن قبولی در کنکور نیست/ روزانه ۸ ساعت مطالعه داشتم

امیرهمایون شریفی‌زاده دانش‌آموز گلستانی متولد سال ۱۳۸۴ از شهر گرگان که در دبیرستان تیزهوشان تحصیل می کرده موفق به کسب رتبه چهارم کنکور گروه آزمایشی علوم ریاضی و فنی شد.

این رتبه چهارم کنکور ریاضی گفت: اسم مدرسه یا معلم عامل موفقیت در کنکور نیست چراکه همه اینها در حد اسم است و مسئله مهم تلاش و پشتکار دانش آموزان است.

امیرهمایون شریفی زاده با اشاره به اینکه معمولاً روزی هفت الی هشت درس می خواندم اما همیشه تلاش می کردم مطالعه درسی ام مفید باشد، تصریح کرد: یکی از کارهای مهمی که برای آمادگی کنکور انجام می دادم توجه ویژه به حل سوالات تستی بود و به شرکت کنندگان کنکور نیز توصیه می کنم با پاسخ دهی به سوالات تستی آمادگی خود را برای کنکور افزایش دهند.

وی تأکید کرد: هیچ جراحی نمی‌تواند با خواندن دروس تئوری یک جراحی را انجام دهد. کنکور هم همین گونه است و بدون تمرین تست زنی نمی‌توان در کنکور به نتیجه مطلوب رسید.

این دانش‌آموز گلستانی به سایر دانش آموزان توصیه کرد؛ رشته ای را انتخاب کنند که ضمن علاقه مندی بازار کار خوبی داشته باشد

نرگس خاتون باقری مادر این دانش آموز نخبه گلستانی نیز لطف خداوند را عامل موفقیت فرزندش در کنکور سراسری دانست و اظهار کرد: در سایه لطف خداوند باید آرامش برقرار باشد تا دانش آموزان بتوانند پتانسیل های بالقوه خود را بالفعل کنند.

وی به شیوع ویروس منحوس کرونا و غیرحضوری شدن کلاس های درس اشاره کرد و متذکر شد: شیوع کرونا موجب شد تا فرزندم از کلاس دهم تا دوازدهم به صورت غیرحضوری تحصیل کند و امروز دستیابی به چنین نتیجه ای، دسترنج تلاش های پسرم است و خداوند را شاکرم که چنین نتیجه ای حاصل شده است.

وی متذکر شد: به عنوان یک مادر که معلم هستم به والدین توصیه می کنم به توانمندی های فرزندان خود ایمان داشته باشند و خودباوری آنها را بپذیرند تا شاهد رشد و پیشرفت آنها باشند.

تغییرات آتی کنکور و تاثیر آن بر توزیع رتبه‌های برتر

براساس آنچه در روزهای پایانی تیر ماه سال جاری اعلام شد آزمون سراسری از سال آینده با سه تغییر بزرگ روبرو است. براساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی، کنکور از سال آینده دو بار در سال برگزار می‌شود و نتایجی که داوطلبان دریافت می‌کنند می تواند تا دو سال اعتبار داشته باشد، علاوه بر این، دروس عمومی صرفا در بخش تشریحی و سوابق تحصیلی اثرگذارند و دانش آموزان در آزمون ها سؤالات مربوط به دروس تخصصی را پاسخ می‌دهند. سوابق تحصیلی نیز تاثیری ۴۰ درصدی بر نتایج کنکور خواهد داشت. با توجه به این که با اجرایی شدن این مصوبه، احتمال کسب رتبه خوب با خودخوانی دروس عمومی بسیار کمتر از قبل می‌شود و دروس اختصاصی اهمیتی دوچندان پیدا می‌کنند، نقش معلم در این میان پررنگ می شود. با این شرایط، توزیع متناسب معلمان حرفه‌ای در میان شهرها و روستاهای مختلف به برقراری عدالت آموزشی نزدیکتر خواهد بود. 

با اعمال تغییرات ساختاری از سال آینده در برگزاری کنکور سراسری و برداشتن گام‌های ابتدایی برای بهره‌مند کردن همه داوطلبان از امکانات آموزشی مناسب و همچنین نظارت دقیق بر برگزاری سالم کنکور می‌توان امیدوار بود که دانش آموزان دهک‌های پایین‌تر و ساکن در شهرهای کوچک نه تنها در میان رتبه‌های برتر بلکه در میان رتبه‌های دو رقمی و سه رقمی نیز حضور پررنگی داشته باشند.

کد خبر 695384
منبع: ایسنا

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار آموزش

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 94
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 62
  • بی نام IR ۱۱:۴۸ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۴
    حالا همشون اصرار دارن بگن پول خرج نکردن بابا ما خر نیستیم تا پول نباشه حتی نمیشه کتاب وزارتی مدرسه رو داشت چه برسه به کتاب تست و ثبت نام آزمون که کم کم آزمون هزینه ش 4 تومنه مثه آدم بگین خرج کردین اونا هم خداییش تلاش شون و کردن اما تا پول نباشه تلاش خالی هیچی نمیشه
    • رها IR ۱۴:۵۰ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۴
      172 6
      عالی گفتین درکنارتلاش باید پول هم باشه وگرنه تلاش بدون پول آب درهاون کوبیدن است
    • معین IR ۲۳:۴۴ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۴
      64 4
      بالاخره یادگیری خرج داره
    • حقیقت IR ۰۰:۳۴ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۵
      90 6
      اینها که قبول شدند همه از مدارس فرزانگان وبه قول خودشون در آزمونهای مختلف شرکت کردند الان واقعا برای کسی که پدرش زیر ۱۰میلیون حقوق می گیره واقعا سخت هست برای هر آزمون آزمایشی ۱۵۰هزار تومان بپردازد حتما اینها همه پشتوانه مالی داشته اند در ضمن اکثر هم از مراکز استان بوده اند مسلماپول خرج کرده اند البته یک عده هم با تقلب قبول شدند که سازمان سنجش اسمشون اعلام نکرد
    • Nmq IR ۰۲:۴۳ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۵
      تلاش و پشتکار دانش آموز از پول خیلی خیلی مهم تره و اینکه خودِ دانش آموز بخواد درس بخونه کمتر عقده ی پول ثروتمندان رو داشته باشید
    • غلام سلمانی پور IR ۲۲:۱۱ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۵
      22 25
      دوست محترم. قبولی سال ۵۷ دریکی ازدانشگاههای معتبر تهران در رشته مهندسی برق بودم .نه تنها پول رفتن بکلاس کنکور ا نداشتم،بلکه برای تامین معیشت خانواده،کارگری روزمزد میکردم.
    • IR ۱۳:۳۱ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۶
      4 0
      دقیقااا
    • JP ۲۱:۱۶ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۶
      3 4
      دوستان خوبم ... نظر شما را خواندم . شما هم زندگی نامه واقعی مرا بخوانید . من درریک روستای کوچک بدنیا آمدم که حتی مدرسه نداشت . در ۹ سالگی به روستای بزرگتر مجاور رفتیم و آنجا مدرسه رفتم . به درس علاقه زیادی داشتم و دوست داشتم مهندس شوم .‌اضافه بر مدرسه، خودم تمام مطالب کتاب های درسی را خوانده و تمام تمرینات کتاب را حل می کردم . چند کتاب تست هم بازحمت خریداری کرده و آنها را زیر و رو کردم . در نهایت در کنکور در رشته مهندسی مکانیک در حرارت و سیالات قبول شدم و پس از اتمام دوره فارغ التحصیل شدم . در دانشگاه دوستی داشتم که از روستاهای اطراف خوی آمده بود . او مس از گرفتن لیسانس ، فوق لیسانس را هم در شریف خواند و برای ادامه تحصیل به کانادا رفت و الان phd گرفته است .
  • مرضیه IR ۱۲:۳۹ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۴
    چرا اصرار دارند از شهرهای بزرگ نیستند افراد یاد گرفتندبچه هاشون را میبرند شهرهای کوچک ومحروم ۳ سال آخر تا از سهمیه مناطق استفاده کنند اینها همون افراد پولدار شهرهای بزرگ هستند
    • یه تجربیه بدبخت IR ۱۴:۰۲ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۴
      75 3
      والا...
    • ا IR ۲۲:۰۰ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۴
      34 26
      چرا چرت و پرتی میگید اینا تو کل کشور رتبه برتر شدن رتبه یک کنکور کشوری باشی فرقی می‌کنه منطقه چند باشی
    • آراض IR ۱۰:۳۳ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۵
      19 3
      انسان نباید هیچ وقت بدون آگاه صحبت کنه باید بگم که ما توی کارنامه ی کنکور یه تراز داریم یه رتبه با سهمیه ی مناطق باید بگم این خانم yتوی سهمیه ی مناطق اول شد خب رتبه‌ی کشوری ملاک رفتن به دانشگاه هست و رتبه ی کشوری از بین تمام شرکت کننده ها هست و بدون در نظر گرفتن هیچ سهمیه ایی هست و فقط از روی تراز هست پس بدون آگاهی صحبت نکنیم
    • IR ۲۳:۵۰ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۵
      9 17
      دوست عزیز پول تا یک حدی لازمه اما همه چیز نیست. علاوه بر اون مدارس تیزهوشان و نمونه دولتی جفتشون دولتی هستن و پولشون خیلی زیاد نیست. من خودم فرزانگان ۱ همدتن هستم و شهریه مدرسه ۳ میلیون بود و برای قبول شدن هیچ کلاسی نرفتم.
  • ناشناس IR ۱۳:۲۰ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۴
    223 7
    سلام چرا واقعیت گفته نشه؟ چرا نمیگن به کتاب‌های خودمون اکتفا نکردیم، به معلم‌های مدرسه اکتفا نکردیم، معلم خصوصی گرفتیم، خوب واقعیت گفته بشه. واضح بگن فلان کتاب را خوندیم، فلان تست را زدیم. تا بچه‌های ما هم بدونن کدام کتاب بهتر هست همینجوری توکل به خدا اثر داره
  • آره تو راست میگی IR ۱۳:۴۰ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۴
    163 3
    امسال رتبه ۱ تا ۱۰ تجربی انسانی و ریاضی از مدارس استعداد درخشان غیرانتفاعی و.... بود و جالب اینکه حتی یه نفرم از مدرسه دولتی نبود. در ضمن بحث سر پوله نه موقعیت مکانی!!!! در ضمن خبرنگار حق نداره خبر جهت دار بزاره کا افکار ناخودآگاه به سمت یک فکر ببره. لطفا نظر من را منتشر کنید.
    • IR ۱۹:۳۳ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۴
      50 86
      برید بابا هی میخواید تنبلی خودتونو توجیه کنید ارزش تلاش اونارو زیر سؤال میبرید.. با قایم شدن پشت این توجیهات به جایی نمیرسید.. تو اقوام و فامیل ما چند مورد هستند که حسابی تا تونستن پول خرج بچه هاشون کردن و مهمونی و مسافرت و عروسی و همه را تعطیل کردن و چند میلیون چند میلیون پول معلم و مشاور دادن و آخرسر هم هیچی به هیچی... در این بین یه دختر که باباش کارگر ساختمانه و مستأجرم هستن دولتی اصفهان قبول شد. ...
    • بینام IR ۲۱:۴۱ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۵
      15 4
      همه ی اینها مدارس فرزانگان درس خواندن که این مدرسه ها غیرانتفاعی هست و با بقیه مدارس کاملا فرق داره
    • باران IR ۰۱:۲۰ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۶
      16 5
      دوست عزیز پسر من پارسال با رتبه دورقمی پزشکی تهران قبول شد نه سهمیه داشت نه حتی ازهیچ کلاس خصوصی استفاده کرد کتابهای کمک درسی براش هرچی لازم بود خریدم که البته بعد قبولی به مدرسه اهدا کردم تا بچه های دیگه استفاده کنن خواهش میکنم فقط نگید پول چون به تلاش بچه ها هم ربط داره ان شاالله آینده خوبی داشته باشن
  • سعید IR ۱۴:۲۳ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۴
    111 1
    همشهری‌ های قاضی زاده خودشون گفتن سهمیه منطقه و سهمیه جانبازی پدر و مدرسه خصوصی فرزانگان، چرا از حقیقت طفره میرید
    • ناشناس IR ۱۰:۱۳ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۵
      10 8
      من چن سال پشت کنکوری بودم.هدفم معلمی بود اما از شهرستان ما کم میگرفتن همیشه هم ته ذهنم این بود گزینش از سهمیه دارها در اولویته و حس بدی نسبت به این افراد داشتم اما یکی از هم مدرسه ای هام که رشته هامون یکی نبود و سهمیه هم داشت ۳ سال پشت کنکور موند و واقعنم خیلی خوند تا بالاخره قبول شد اما چندین نفرم دیدم بعد از اون با وجود اینکه سهمیه داشتن خیال راحت هییچی نمیخوندن میگفتن قبولیم اما همچنان پشت کنکور میموندن پدرشون جانباز ۷۰ درصد بود، بچه ها میگفتن این فقط بزنه سهمیه ش رو قبوله اما نه پسر اون خانواده نه دخترش هیچی قبول نشدن! نمیخوام حمایت کنم ازشون، ولی دیدگاهم نسبت به این قضیه تغییر کرد..قبل از این خیلی قضاوتشون میکردم.و اونایی که فکر میکنن واقعا بدون هیچ تلاشی و صرفا با سهمیه موفق میشن واقعا اشتباهه..هر داوطلبی باید تلاش کنه چه سهمیه مناطق باشه چه ایثارگری و جانبازی و...
  • علی IR ۱۴:۴۰ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۴
    71 4
    در جواب به رتبه هفته تجربی باید بگم ((میشه بگید کدام سال و کدام رتبه از مدت س عادی بوده؟))
  • IR ۱۵:۵۵ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۴
    162 6
    جالبه که همشون تو فرزانگان درس خوندن و همشون هم ادعا دارن درس خوندن تو فرزانگان و نمونه دولتی ضامن موفقیت نیست. طنز تلخ تر از این؟
    • JP ۲۱:۲۱ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۶
      9 5
      می دانی راهیابی به همان مدارس فرزانگان به اندازه پذیرفته شدن در کنکور سخته ؟
  • IR ۱۶:۴۳ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۴
    73 3
    افسوس زمانی می گفتند تحصیل فقط برای طبقه ی مرفع بود این چیزی بود که در کتاب تاریخ خودشان به ما یاد دادند، نمی دانم الان می خواهند چه بگویند، مگر شما خودتان را حامی بی بضاعت ها نمی دیدید. بخدا چه استعدادهایی که در این قشر محروم ضایع می شوند.
    • امیرحسین IR ۱۰:۴۰ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۶
      12 2
      سلام.ببینید من الان خودم از بچه های تیزهوشان هستم.قبل ازا ینکه وارد مدرسه بشم تو خونه خودمونم همچین فضایی بود که اگه وارد این مدرسه شدی دیگه همه چی تموم شد و بهترین دانشگاه های کشور قبول میشی.ولی واقعا این تصور غلطه.مدرسه ضامن موفقیت نیست مدرسه فقط میتونه یه بستر مناسب برای یک جو علمی رو بوجود بیاره تا دانش آموزان بتونن با هم رقابت داشته باشن.
    • IR ۲۰:۲۸ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۶
      7 3
      من خودم ۶ سال اخر رو تیزهوشان درس خوندم ،هیچ تاثیری توی قبولی نداره ،معلم زیستی داشتیم که حتی متن کتابم اشتباه درس میداد .این بچه ها اگر قبول شدن سر سخت کوشی خودشون بوده ،اگر نه که از همون اواسط سال دهمشون مدارس آنلاین شد
  • بی‌نام IR ۱۷:۰۰ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۴
    43 9
    کاش میشد ببینیم این دست افراد اگه پول نداشتن یا سهمیه نداشتن به کجا می‌رسیدند..! #نابرابری تبعیض
  • دی IR ۱۷:۱۳ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۴
    42 12
    ما هم اگه پول داشتیم و ازین تحفه ها و ارمغانهای والدین پولداران برخوردار بودیم قطعا تک رقمی میشدیم زحمت برابر و نتیجه نابرابر
  • ناشناس IR ۱۸:۴۳ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۴
    47 6
    بچه منم تو مدرسه دولتی درس خونده....با کمترین امکانات...کانون رفت ولی کلاس خصوصی نگرفته...ب خداا ۱ سال تمام نه شب داشته نه روز...انقدی ک این درس خونده و مرتب آزمون داده...اون اراده داشت...می‌گفت من فقط باید دربیام....خدارو شکر جواب تلاش و زحماتش از خداوند گرفت...و سه رقمی شد...تو این ۱سال چ روزایی گذروندیم...اون بچه اصلن بیرون نرفت...ما بدترر...خونه نشین شدیم ک اون نتیجه بگیره و کم نیاره...دقیقن انگار ما با اون کنکور دادیم...میخوام بگم سخته...ولی هرکس اراده داشته باشه میتونه...خانواده باید همراهی کنن...و فقط تشویق...چون حجم درس ها زیاده ...چن وقت یه با خسته میشن و کم میارن....ب امید موفقیت همه...
  • IR ۱۹:۰۵ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۴
    52 6
    چرا دروغ میگید؟این همه از امکانات غیردولتی استفاده کردید
  • IR ۱۹:۰۷ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۴
    30 4
    خود مدرسه فرزانگان رفتن پول میخواد یعنی قبولی کنکور خیلی قبل تر از خود کنکور بوده نه دو سه سال قبلش چون برای ورود به خود فرزانگان هم باید پول داشته باشی
    • گلدی IR ۱۳:۰۷ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۶
      3 0
      درست میگی ما خودمونم برای ورود به مدارس خاص متوسطه دوم کلی پول کتاب و کلاس خصوصی دادیم:/
  • IR ۱۹:۱۴ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۴
    38 11
    سهمیه اوج بی عدالتی و ظلم در حق داوطلبان کنکور و جایگاه علمی کشور و حق الناس است .........
  • غلامی IR ۱۹:۴۹ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۴
    23 6
    لطفا راهنمایی کنید. آیا قطعا در کنکور دی ماه ۱۴۰۱، عمومیها از کنکور حذف میشه؟
  • طرفدار حق IR ۱۹:۵۸ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۴
    52 2
    دوستان عزیز من 30 ساله معلمم.متاسفم که بگم در ایران نظام اموزشی عادلانه وجود نداره.در همین دوره ی کرونا که آموزش مجازی بود من دانشاموزی داشتم که 3 یا 4 ماه در کلاسهای مجازی غایب بود وقتی پیگیر شدم متوجه شدم بخاطر نداشتن موبایل بوده.جای تاسفه که اموزش و پرورش براش کاری نکرد فقط یک انسان خیر براش گوشی تهیه کرد.حالا با این تفاسیر آیا چیزی بنام عدالت آموزشی اینجا معنایی هم داره؟
  • IR ۲۰:۱۱ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۴
    43 32
    نمیدونم چرا در خبر اینو نمی گویند اما پدر فرناز گفته اگر فرناز وقت کوتاهی بین درس خوندنش برای استراحت پیدا میکرد، می رفت تپه نورالشهدا. واقعا انس با شهدا راه آدم را روشن و مسیر را باز میکند. انشاالله ایشون و همه جوانها در همه مراحل زندگی با شهدا باشند.
  • رضا IR ۲۰:۱۵ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۴
    23 6
    سلام و عرض ادب امسال به پایه ۱۲ میرم و رشته ریاضی فیزیک هستم من اطلاعاتی در مورد کنکور ندارم و هر چی هم تو گوگل سرچ میکنم درست و حسابی چیزی دستگیرم نمیشه اگه میتونین در رابطه با کنکور (ریاضی فیزیک) یسری راهنمایی در مورد معدل انتخاب رشته و...... کنین ممنون میشم
  • یه فوق لیسانسه IR ۲۱:۱۱ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۴
    8 2
    ... مثل مکتبخونه و فرادرس و سایتهای خارجی، همینطور کتابهای دانشگاهی که حتی در موبایل میشه خوند. موبایل این ظرفیتو داره که علاوه بر اینستا، دانشگاه مجازی هم باشه! اگه شما قراره صاحبنظر در رشته‌ای باشین باید از این امکانات استفاده کنید. اینکه یه مقاله علمی‌ از کدوم دانشگاه اومده اهمیت خیلی کمتری داره نسبت به اینکه حرف علمی اون مقاله چیه. پس اگه هدف شما عالم شدن و تحصیلاته بطور کلی امکانش فراهم هست، حتی از یه نظر دانشگاه‌های خوب بدترن! چون سختگیری و حضور سر کلاس و استرس و رقابت چیزهایی هستن که خلاقیت و سرزندگی علمی‌رو کم میکنن و مانع کوچکی برای رشد علمی به معنای واقعی کلمه هستن. بجز این شما در رشته‌ای که پر از افراد تلاشگره (مثل پزشکی) احتمال موفقیت کمتر و استرس بیشتری دارین تا موفقیت در رشته‌ای مثل زیستشناسی، ولی موفقیت در چنین رشته‌ای اتفاقا میتونه باعث یه کشف پزشکی بشه و شما رو از پزشکان به لحاظ اجتماعی و حتی شاید درآمدی جلوتر بندازه. همینطور کسی که شهر خودش میره دانشگاه، وقت و رفاه بیشتر و احتمال آسیب کمتری داره که میتونه روی اهدافش بهتر کار کنه‌.
  • M GB ۲۱:۱۹ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۴
    7 3
    قبلا بخاطر اینکه شهر ها مثال تهران از امکانات استفاده از هر نظر برا مناطق محروم سهمیه مثال کسی که رتبه ده هزار شهرستان با رتبه هزار تهران برابر که از مناطق ضعیف پزشک ومهندس وغیره داشتیم ولی الان نه وحق با استعدادها پایمال می شود
  • IR ۲۱:۲۳ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۴
    26 2
    صحبت از سهمیه ها نیست .سهمیه هست علمی دانشگاه...حرفی از سهمیه ی شهدا نیست اگه روی سر ما جا دارند اما نوه آهای آنها دیگر چیست.دیگر جایی برای ما نمماند
  • ناشناس IR ۲۲:۴۴ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۴
    34 4
    کاش شغل پدران رتبه های برتر را هم منتشر میکردند..
  • کاف IR ۲۲:۵۰ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۴
    44 4
    بدون پول که نمیشه.میشه ها ولی موفقیتت یک درصد فکر نکنم بیشتر باشه.رتبه اینا قطعا با کلاس کنکور و معلم خصوصی و انواع و اقسام سهمیه ها بوده.در کل مبارکتون باشه.
  • sadaf IR ۲۳:۱۲ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۴
    20 4
    والا همه ی اساتید برتر تهران تو همین شهرستانا کااس میزارن چه نابرابری امکاناتی جو اینکه تهران سهمیه منطفه نداره و هزارتا بد بختی داره
  • IR ۲۳:۴۵ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۴
    23 3
    اگه هدف پول باشه که هست لازم نیست آدم تو این کنکور وحشتناک له بشه و ۳۰ سال درس بخونه که به پول برسه!! دوست من ماهی یک میلیارد درآمد خالص از پیتزافروشی و فست فود داره!! فوتبالیستا رو ببینید هنرپیشه ها و خواننده ها رو ببینید همگیشونم از دانشگاه رفته ها و دانشمندان محبوبتر و مرفه تر هستن! پس خودتون بخاطر پزشکی و ،،، نابود نکنید!
  • IR ۰۰:۰۹ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۵
    32 1
    چه فایده دختر من شریف لیسانس و فوق لیسانس گرفته ولی کار نیست براش کار مال از ما بهترونه و بس
  • IR ۰۰:۲۰ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۵
    16 4
    خوب عزیزانم شما هم تلاش کنید و تحقیق کنید کدام منابع کدام کتاب و کدام تست ها و کدام مدرسه برای قبول شدن و نمره بهتر آوردن بهتره تا نتیجه بگیرید
  • داود رجبی IR ۰۰:۲۱ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۵
    10 1
    لطفا اعلام کنید چند نفر از مدارس خاص نبودند
  • فاطمه IR ۰۰:۳۰ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۵
    9 1
    بچه ها ۳۰۰۰ منطقه ۳ پزشکی یا دارو میاره؟
  • م. ش IR ۰۰:۵۳ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۵
    25 3
    مگه شهرستانی بودن ملاک کم درآمد بودنه؟ اتفاقا شهرستانی ها خیلی هم خوب پول دارند و خرج کنکور هم می‌کنند . تا حالا سهمیه ها هم می‌گفتند تاثی زیادی تو رتبه شون نداره. باز خوبه چند ساله سنجش رتبه منطقه شونم میزنه اگه راست میگن کارنامه شون رو بذارن. چنان پدرش میگه صفر تا صد رو خود دخترم بدست آورده که انگار با معلومات زیست و شیمی بدنیا اومده نقش معلم رو هم انکار کرد. وااااا
    • محمد رضا IR ۰۴:۵۰ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۵
      3 1
      اهواز میتونه دارو قبول بشه
    • IR ۱۰:۲۳ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۵
      0 1
      پزشکی بعیدمیدونم ولی داروآره
  • آفرین IR ۰۱:۱۵ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۵
    20 1
    باز دروغگویی رتبه های برتر شروع شد
  • A IR ۰۱:۱۷ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۵
    27 4
    به نظر من تا سهمیه ها باشه همینه طرف بار علمی نداره شده رتبه زیر هزار این یعنی بی عدالتی بیان سهمیه ها را بردارید ببینید چطور بچه های مدارس دولتی میاند بالا
  • اا IR ۰۱:۲۵ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۵
    33 1
    در این کشور رتبه آوردن پولی شده همچی آبکی شده با پول میشه صندلی خرید با پول میشه دندون پزشک شد وووو دلم به حال اون انسانهای میسوزه که تلاش میکنن پول ندارن و هیچی نمیشن یا تلاش میکنن و ی کاری میشن ولی در کنار اون کسانی که بدون تلاش و با پول با اونا رقابت میکنن واقعا جای تاسف داره .. لطفا نظر من را منتشر کنید
  • یه فوق لیسانسه IR ۰۱:۴۸ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۵
    12 2
    ... البته بعضی کارآفرینها فارغ‌التحصیلان مقاطع بالای دانشگاهی هستند، مثلاً دانش بنیانها، ولی بسیاری از آنها در سنین و با مدرک کمتر میتوانند به جایگاه اجتماعی و اقتصادی مناسب برسند. در واقع خیلی از کارآفرینها (در همه کشورها نه فقط ایران) حتی تحصیلات دانشگاهی ندارند و از هر پزشکی بیشتر درآمد دارند و جذابیت شخصیتشان ممکن است از پزشکان بیشتر باشد. شخصیت نوجوان وقتی کامل میشود که یاد بگیرد به پدر و مادرش کمک کند و احترام آنها را حفظ و به آنها محبت نماید. زیرا در زندگی شخصی آینده خود دقیقاً به همین مهارتها نیاز دارد. او باید یاد بگیرد که مطالعه کند. ازقضا او در سنین نوجوانی باید هوش معنوی (SQ) خود را هم رشد دهد. هوشی که در مدیریت همه جوانب زندگی از IQ و EQ مهم‌تر است. میتوانید به کتب و مقالات آن مراجعه نمائید. اگر این نوجوان در همین سنین به عبادت خدا عادت کند به راحتی عبد دیگران نیز نخواهد شد. ما باید اینها را در عمل خود برایشان جا بیندازیم. نوجوان ما باید یاد بگیرد که همه چیز در چند کتاب تستی گنجانده نشده، او باید بداند که گاهی برای پاسخ یک سوال اساسی در زندگی مطالعه کتاب غیر درسی هم لازم ا
  • یه فوق لیسانسه IR ۰۱:۵۹ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۵
    4 2
    یک حرف هم به مسئولین: از موسسات کنکوری، تبلیغ کردن را یاد بگیرید! مسئولان میتوانند مهارت آموزی، فرهنگ کارآفرینی و موارد مفید دیگر را به تدریج در جامعه ارزش کنند. موسسات کنکوری از تلویزیون گرفته تا حضور فیزیکی در مدارس، سعی میکنند خود را نه معرفی بلکه تبلیغ کنند. آیا تبلیغ موارد واقعی سخت‌تر است؟ اگر مسئولین بخواهند ظرف چند سال میتوانند این فضا را جا اندازند که همه چیز کنکور نیست تا شاهد این همه رقابت استعداد جوان کشور برای چند رشته محدود و عوارض بیشمار و حتی خطرناک آن نباشیم. البته شرایط اقتصادی هم نقص دارد، ولی به هرحال نقص فرهنگی بیشتر است و اتفاقا با همین فضاسازی میتوان کمک بسیار مفیدی به اقتصاد هم نمود. حل مسئله کنکور در خود کنکور بسیار بعید به نظر میرسد. شما میتوانید از بسیاری افراد برای رفع این معضل کمک بگیرید، اگر بخواهید.
  • Nmq IR ۰۲:۴۵ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۵
    13 1
    واقعا انتظار دارید بیایدبگن از چه کتابی استفاده کردن؟؟؟!! نویسنده حذف میکنه اینجور اطلاعاتو
  • یه تو چه IR ۰۸:۰۵ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۵
    10 4
    میشه بفرمایید تفریحات دخترتون چیا بود؟!
    • IR ۱۱:۵۰ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۵
      1 7
      به تو چه
  • علیرضا IR ۰۹:۱۹ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۵
    9 0
    هرگونه پارتی و نابرابری در کنکور ممنوع است همه اقشار مختلف جامعه مجاز در آزمون سراسری کنکور هستند جامعه نیاز به افراد متخصص خوب دارد نه به پارتی بازی و مدرک قلابی هیچ کس به پولدار و غیره پولدار اهمیت نمی‌دهد فقط درس خواندن درست برای دانشگاه مهم است مسولین دانشگاه توجه کنید
  • IR ۰۹:۴۵ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۵
    12 2
    خدا نگذره ازین همه دغل بازی،من با رتبه ۲ رقمی تربیت معلم دانشگاه فرهنگیان قبول شدم، نفر اول مسابقات احکام در استان بودم و تو مصاحبه هیچ مشکلی نداشتم،ولی وقتی نتایج قطعی اومد من رد شده بودم و وارد دانشگاه فرهنگیان نشدن و االان ۱۵ساله در مدارس غیر دولتی و آموزشگاه های آزاد با مزایای زیر ۵۰۰ تومان کار میکنم،هیج عدالتی در این کشور وجود نداره😔😔
  • علی IR ۱۰:۱۵ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۵
    17 1
    بستگی به فهم شاگرد دارد با خر خونی هم نمیشه اینکه بیشتر شاگردان باعقل کل یک جا جمع کردن هنر نیست اینها خودشان از معلم بیشتر می دانند
  • ارش IR ۱۱:۰۶ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۵
    12 1
    بله خودت تلاش کردی ولی تا پول و امکانات نداشته باشی اصلا به مرحله ای نمیرسی که بخوای رقابت و تلاش کنی هزاران بچه با استعداد هستن که همون اول میدونن خونوادشون توان تهیه امکانات لازمو نداره برا همین اصلا به مرحله رقابت نمیرسن که بخوان تلاش کنن.بدون کتاباو کلاسا و بدون معلمی که اون بچه طبقه بالا داره و تو نداری میخوای مگه اینکه بری تو پارک رو میله های ورزش پارک تلاش کنی
  • حدیثه IR ۱۱:۱۲ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۵
    7 1
    همچین میگه شهرستان که انگار مثلاً از جای کم امکانات بوده. تبریز و مشهد مرکز استان اند و امکانات شون هم کم تر از تهران نیست. بعضی جاها از یاسوج و اراک کرمانشاه که تعدادشون کمه.
  • Fatemeh IR ۱۱:۵۷ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۵
    5 0
    واسه قبولی کنکور خیلی عوامل تأثیر داره ولی مهمترینش تلاش و پشتکار و دقت خود فرد هستش. البته ثبت نام در مؤسسات و آزمونای مختلف خیلی میتونه به شخص انگیزه بده و اشکالاتشو برطرف کنه. به عینه خیلیا رو هم دیدم که وضع مالی خوبی نداشن ولی رتبه های خوبی کسب کردن. به قول معروف خواستن توانستن است...
  • نجمه IR ۱۲:۲۱ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۵
    4 1
    من دانشجو دکتری مخابرات دانشگاه دولتی هستم و تا دلتون بخواهد کنکور دادم، این تجربه من است که تا زمانی که شما به مطلبی مسلط نباشید نمیتونید از کلاسهای کنکور نتیجه بگیرید، بهترین راه مطالعه منابع مختلف و زدن چندین کتاب تست هست و تحلیل خودتون. بعد اگر زمان داشتید کلاس کنکور. که من خودم بعد از تسلط از کلاسهای جمع بندی که تو یک هفته برگذار میشد استفاده میکردم که اگر نکته ای جامونده رو بفهمم وگرنه خود کتابهای تست کافی هستند.
  • رضا IR ۱۳:۴۰ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۵
    5 6
    یادی کنیم از رستگار رحمانی از جوانرود که در سال ۸۸ در رشته زبان و علوم تجربی رتبه یک آورد بدون هیچ امکانات تحصیلی خاصی ،مهم تلاش آدمه بقیه چیزا بهونه هست،،
  • Mostafa FR ۱۴:۰۷ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۵
    12 1
    85در صد رتبه ها از مدارس غیر دولتی و سمپاد بودن فقط پول حرف اول. و میزنه نه هیچ چیز دیگه
  • علی IR ۱۴:۰۸ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۵
    5 2
    من هنوز درکی از سهمیه مناطق و دیگر سهمیه ها ندارم.جز حق خوردن دیگران در رقابت معنی دیگه ای نداره، خداروشکر الان امکانات آموزشی در شهرستانها کمتر از تهران نیست
  • IR ۱۷:۱۱ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۵
    3 4
    سلام دوستان فقط تلاش مهمه منم دخترم پدرش درصدجانبازی داشت بعدازپنج سال تلاش تونست موفق بشه رشته پرستاری دولتی بیاره
  • IR ۱۹:۳۹ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۵
    4 8
    همه این حرفها بیهودس فقط باید سهمیه داشته باشی تا رتبه خوبی کسب کنی
  • سیام IR ۲۰:۴۶ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۵
    9 2
    خوب حالا اونایی که قبول شدن میخوان چه تحفه ای بشن، جوونای مردم همه بیکار این تک رقمی و دو رقمی و... هم میان به بیکارا اضافه میشن خیلی خودتونو نکشین، آشنا دارین بفرستین بچه یه فوق دیپلم تو دانشگاه آزاد و پیام نور و.. بگیره بره استخدام شه...
  • امیر IR ۲۲:۵۸ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۵
    8 1
    سلام عزیزان در دنیا هدف شغل مناسب هستش نه فقط تحصیل در دانشگاه. در اکثر کشورهای پیشرفته 20 تا 30درصد وارد دانشگاه میشوند. اما در ایران همه می خواهند دکتر و مهندس شوند. الان باید بدونیم دوره دانشگاه و آینده داشتن صرفا از دانشگاه پدید نمی آید.مهارت و تجربه و درک نیازهای بازار و استعداد کار آفرینی و استارتاپ و هوش اجتماعی هستند که برای آینده ارزش دارند و راز موفقیت محسوب می شوند.ما کلی دکتر و مهندس داریم که واقعا در آمد معمولی دارند. همه معروف نمی شوند . چون توانمندی در درس خواندن یک چیز است و توانمندی در اجتماع و تئوری را به عمل در آوردن چیز دیگری. درس همه زندگی نیست. فرزندان مان را توانمند تربیت کنیم.
    • IR ۱۷:۲۰ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۶
      6 0
      (بنظرم) معاونت علمی رئیس‌جمهور چند سال پیش گفت دوره استخدام تموم شده. حتی کارمندی هم میره سمت مفهوم کارآفرینی سازمانی.باید جدی باشیم. متخصص شدن یه راه ۱۵ ساله (و پر تنش) تا درآمد داره،ولی یه دبیرستانی میتونه با ۶ ماه وقت تعمیرکاری (یا هر مهارت بدردبخوری) یاد بگیره و حتی ۱۸ ساله نشده به درآمد خوبی برسه. وقتی خیالش راحته میتونه خودشو با یادگیری حرفه‌ای بروز نگه داره و اگه روحیه و شرایط کارآفرینی داشت به درآمدهای بیشتر هم برسه (البته لازم نمیشه برای خرج زندگی،کارآفرین بشه). نگاه کنید به سایت سازمان فنی حرفه‌ای:کلاسهاش ارزون و مفیده و میره سمت کار و پول... برنامه نویسی یاد بگیرید، اصلا هرچی خوشتون میاد یاد بگیرید ولی چیزی باشه که بشه چندوقت دیگه ازش پول درآورد. آدم همیشه حوصله این سن و سالو نداره. روحیه یادگیری داشته باشید، واسه کار و حرفه بجنگید. میتونید از مشاور خوب هم برای کشف استعداد، استفاده کنید. کنکور ظرفیتش محدوده.وقتی از کار و درآمد راضی باشی کنکور از چشمت میفته.شاید یکی دوسال که از فضای مسموم کنکور فاصله گرفتید، به حرف کسی که ۱۳ سال از کنکورش گذشته، رسیدید...
  • ناشناس IR ۲۳:۲۵ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۵
    3 2
    دوستان خیلی جوگیر نشید که فلانی رتبه تک اورده و از این داستانا در ایران مدرک بگیری هیچ کشوری مدرکتو قبول ندارن بعد هم این همه فارغ التحصیل کار نیس براشون برید به زندگی تون برسید دانشگاه اب و نون نمیشه فقط وقت تلف کردنه
    • IR ۱۵:۰۰ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۷
      2 0
      درسته تروخدا برید مهارت یاد بگیرید خواهرشوهرام لیسانس کامپیوتر دارن اما دیدن کارنیست الان یکیشون مزون لباس عروس زده هرلباسی رو از ۳ تا ۱۰ میلیون میدوزه یکی دیگرم ارایشگر شده فقط علاقه و تلاش و امیدبه خدا داشته باشید
  • IR ۰۷:۴۷ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۶
    4 2
    در کنکور کسی موفق است که سوالات کنکور را از قبل حلاجی کرده باشد.لو رفتن سوالات (نه به معنای صریح تقلب)عامل اصلی موفقیت در کنکور است.همیشه پول حرف اول را نمی زند.اما بسیار تاثیر گذار است.وبه هر حال باید هزینه کرد.اگر بگوییم ده نفر اول کنکور سراسری در تمام گروه های آزمایشی ارز هیچ امکاناتی بهره نبرده اند.ایا می توان گفت که سایرین نیز همین گونه بوده اند.پاسخ را آمار روزنامه فرهیختگان مشخص کرده است.بله گردش مالی موسسات گوناگون که در زمینه ی. کنکور فعالیت می کنند.موید این نظریه است.اما سهم سهمیه های مناطق یک ،و دو،و سه را نیز نباید ندیده گرفت.اینکه بیشتر قبولی ها شهرستانی هستند.
  • IR ۰۸:۳۲ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۶
    1 2
    اما در خصوص نمره ی کل .نمره ی کل مربوط به تعداد تست درست و غلط زده شده در کنکور است .اما سهمیه در قبولی دخالت داره.برای همینه که داوطلب با رتبه ی سه هزار با داوطلب با رتبه ی بیست و سه هزار هر دو در یک کلاس دانشگاه قرار می گیرند.در حالیکه دارای سهمیه های مختلفی هستند.درد اصلی سیاست زدگی تمام مسایل کشور است.همه می خواهند همه چی داشته باشند.ومدام سرک می کشند که فلانی چی داره از کجا آورده چه جوری موفق شده.ومقایسه ها شروع میشه.پسر فلانی هیچی نداشت الان فلان و بهمان شده .دختر فلانی بار علمی نداشت الان استاد دانشگاه شده.بله ابر و باد و مه و خورشید و فلک باید دست در دست یکدیگر بدهند تا یک فرد یک جا موفق بشود.
  • IR ۱۱:۰۴ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۶
    5 1
    ... من خودم دخترم درساش خوب بود دوسال هم براکنکورخیلی درس خونداما هیچی به هیچی معدلش هم نوزده ونیم بود اوناکه پول داشتن وسوال خریدن شدن رتبه اول مابدبختا هم هیچ. خدا جواب همه ی این همه ناحقی روبده
  • ناشناس IR ۱۳:۲۵ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۶
    6 1
    خب اصلا به شما چه ربطی داره ؟ هر کلاسی رفته باشن باز هم لیاقت اونا رو داره نشون میده . باز حتی قدر یه دنیا هم کلاس برن و تست بزنن مهم این هست که خسته نشدن و بچه های فوق العاده بالیاقتی بودن که به شعورشون قد داد که برای اینا پول خرج میشه منم باید استفاده کنم تا نتیجه بگیرم . شما فقط بلدین مو رو از ماست بچینین . یکم برین تو بهر مسئله درک کنین که اینا شب و روز نشناختن و همش درس خوندن . اما هر چی میشه شما ها متاسفانه کلاس های خصوصی رو میبینید . الان خود شما از اونایی هستین که زیر خاکی هر کاری رو میکنن اما میگن نهههههه ما هیچ کاری نمیکنیم . بی زحمت اول خودتون رو تقویت کنین عقلتون به چشمتون نباشه .
  • IR ۱۴:۳۰ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۶
    4 4
    ۳ سال پیش که خودم کنکوری شده بودم یه دبیر داشتیم که مدارس خاص براش سر و دست میشکوندند، می‌گفت این شهرستانی ها که رتبه های کنکور میشن همه خانواده های کشاورز ، دامدار و.... ثروتمند دارند که حتی بعضی هاشون برای شرکت در کلاس های کنکوری تهران، در پایتخت با این ارقام نجومی خونه میخرند یا اجاره میکنند، پس گول نخورید همین شهرستانی ها امکانات لازمه رو دارند که رتبه میشوند.
  • دلآرام IR ۱۴:۳۶ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۶
    5 1
    تبریک میگم بهتون💚 انشاالله تو تمام مراحل زندگیتون موفق باشید.
  • IR ۱۴:۴۱ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۶
    5 1
    کنکور به شیوه ایران کشتن بعضی استعدادهاست
  • .... IR ۱۵:۵۰ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۶
    3 2
    دلیل اینکه اکثارا از مدارس استعدادهای درخشان بودن به خاطر تلاش خود دانش اموزه چون کسایی میرن استعدادهای درخشان که تلاش و کوشش سخت میکنن و رطبه های برتر کنکور هم از اون دسته افرادی بودن که به شدت تلاش و کوشش داشتن و این باعث شده که مدارس استعدادهای درخشان دربیان
    • IR ۲۲:۳۵ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۷
      1 0
      دقیقا خدا نگذره از همشون
  • IR ۱۶:۳۷ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۶
    3 1
    ؟؟؟ اگه فیلم همه کلاسهای کنکور و کتابها رو بذارن اینترنت واسه کنکور چه اتفاقی میفته‌ ؟؟؟
    • IR ۱۸:۳۷ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۷
      2 0
      اون وقت میشه حرف رقابت برابر و عدالت آموزشی زد. الان رقابت سالم نیست.
  • علی IR ۱۶:۴۶ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۶
    0 0
    اینم باید بدونیم که برای خیلی از بچه پولدارا کنکور مهم نیست و اونا با امکاناتشون میتونن به شغلهای آزاد مورد علاقشون بپردازند هر چند سال اولو تلاششونو میکنند خیلیهاشونم از طریق دانشگاه غیر انتفاعی پزشکو ..... میشن بحث اینه که خیلیا تو روستا یا شهر کوچک به امکانات و خدمات دسترسی ندارن
  • حاجیاز اصفهان IR ۱۷:۱۵ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۶
    3 0
    موقعی که منطقه محروم اامتیاز خوبی داشته باشد معلومه هر کس در منطقه محروم باشد احتمال قبولی اش بیشتره بعلاوه امتیاز ازادگی و شهدا هم به یک طرف و کسی که در منطقه ۱ زندگی میکند و هیچ امتیازی ندارد چطوری می خواد جز نفرات برتر باشد؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
  • پروانه IR ۲۰:۰۳ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۶
    1 1
    سلام درسته پول مهمه باید داشته باشی تا بتونی کتاب‌ها کمکی بگیرین اما تلاش هم خیلی مهمه من تو یه روستا زندگی میکردم صبح تا شب کار می‌کردم از سال ۹۷ استخدامی شرکت میکردم هر سال بخاطر عیر بومی رد میشدم چون نمره مصاحبه ضربدر صریح بومی میشد اما من هیچ وقت ناامید نمیشدم از قبل محکم تر میخوندم هر سال یه نفر از رشته ام برمی‌داشتن سال ۹۹ بااختلاف سی نمره با بومی قبول شدم اینو گفتم که هیچ وقت نامید نشین
  • سپهر IR ۲۳:۱۰ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۶
    4 3
    کم بگویید سهمیه،،،،،، بچه های جانبازان، با گرفتن چند صندلی. با خودشون رقابت می‌کنند یعنی به دیگران ظلم نمی‌کنند،،، گفتند 5 صندلی برای ایثارگران است جانبازان و فرزندان ایثارگران باید آنقدر درس بخوانند و تلاش کنند و با هم رقابت کنند تا به 5 صندلی برسند،،، مثلا 100 صندلی برای مردم است و 5 صندلی برای جانبازان،،، هیچ جانبازی جای بقیه را نمی گیرند، در دانشگاه،،،،
  • یک دوستی که زمانی دغدغه کنکور واشت IR ۰۷:۲۸ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۷
    1 7
    سلام دوستان من هم در نمونه خوندم و زمانی دور دغدغه کنکور داشتم اون زمان کنکور خیلی سخت تر بو دو مرحله ای و کتاب و امکانات کمک اموزشی کم و هزینه هم داشت من خودم زحمت کشیدم البته الان دکتری خوندم اما خود فرد تا اراده نکنه چیزی رو به دست بیاره پول و امکانات تاثیر نداره در کنار تصمیم و اردده قاطع برای رسیدن به هدف امکانات هم رسیدن به هدف را تسهیل می کند با ارزوی موفقیت برای همه دانش اموزان جسور و باپشتکار وطنم
  • فاطمه IR ۱۲:۳۰ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۷
    0 0
    فقط نمی دونم چرا فرزانگان مختص فرهنگیانه
  • IR ۱۴:۴۱ - ۱۴۰۱/۰۵/۱۹
    1 1
    اصل اول درس خوندن هست اونهایی که می‌گویند پول و..فقط بهانه می‌آورند قبول شدن از تیزهوشان زحمت زیادی میخواهد